Arendus- ja ärimudelid


Atlassian’i ärimudel

SaaS-tooted on tarkvaratooted, mida haldab keskne pakkuja ja mida klientidele pakutakse Interneti kaudu. Selle asemel, et installida või alla laadida rakenduse koopia, saavad kasutajad tootele juurde pääseda veebi- või mobiilibrauserist. Seejärel haldab ja värskendab toote pakkuja tarkvara vastavalt kasutaja vajadustele. 

Üheks sellise ärimudeli näiteks võiks tuua Atlassian Corporation Plc, kes arendab tarkvara IT ettevõtetele tarkvara arenduse jaoks. Atlassian’i Bitbucket Cloud’i puhul on näiteks tegemist koodihoidlaga, mida majutatakse Atlassian’i serverites ning sellele pääseb ligi URL-i kaudu. Bitbucket integreerub lihtsalt ka teiste Atlassian’i tarkvaradega nagu Jira, HipChat, Confluence ja Bamboo.

Netflix’i arendusmudel

Netflix on Ameerika Ühendriikide meelelahutusettevõte, mis tegeleb voogedastusteenuse osutamisega. See on kõige laiema levikuga voogedastusteenus, olles kättesaadav rohkem kui 190 maailma riigis. 2013. aastal hakkas ettevõte tootma filme ja seriaale.

Tagamaks uute toodete kiire valmimise ja klientide nõudlustele kohese vastutuleku, kasutab Netflix oma arendustöös Scrum’i raamistikku. Selline kiire lähenemine annab eelise tihedal konkurentsimaastikul.

Scrumi raamistiku järgimine on võimaldanud Netflixil katsetada uusi funktsioone, teades, et riske ja ressursse on kulutatud minimaalselt - see on aidanud neil jääda turuliidriks ja kasvada hüppeliselt.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Info- ja võrguühiskond