IT-lahendused, millest ei saanud asja


Google ebaõnnestunud suhtlusvõrgustiku loomise katsed

2004 aastal kirjutas Google'i töötaja Orkut Büyükkökten tarkvara suhtlusvõrgustikule nimega Orkut. Õige pea ületas selle kasutajate arv kahe miljoni piiri.
Orkut tegutses 10 aastat ning oli võrdlemisi populaarne, kuid tasapisi hakkasid kasutajad Facebooki ja teistesse kanalitesse üle kolima ning Orkuti populaarsus langes. Orkut kui veebiteenus suleti teisipäeval, 30. septembril 2014.
2011. aastal käivitati uus sotsiaalvõrgustik Google+, mis pidi suures osas võistlema Facebookiga, kuid firma teatas juba 2015. aastal, et tegemist on läbikukkumisega. Google+ ei saanud kunagi eriti populaarseks ja olematu kasutus on ka põhjus, miks see kinni pandi.

BlackBerry nutitelefon

Tänapäevaste nutitelefonide eelkäijaks võib pidada BlackBerry telefone. Nendega oli võimalik Interneti ühenduda, emaile saata, sõnumeid vahetada. Seadmete võidukäik oli 2011 aastal. Kahjuks ei suudetud aga nutitelefonide arendusega sammu pidada ning põikpäiselt hoiti kinni ka nuppudega klaviatuuri ideest samalajal kui puutetundlikud ekraanid järjest populaarsemaks muutusid. Inimeste huvi BlackBerry telefonide vastu kadus märgatavalt.

Microsoft Office Assistant Clippit

Microsoft Office Assistant Clippit oli animeeritud kirjaklamber, mis oli Microsofti kontoritarkvarapaketile mõeldud intelligentne kasutajaliides. Ta vaatles kasutaja tegevusi ning vajaduse korral soovitas neile abivõtteid, kasutades Office'i abikeskust. See oli vaikimisi lisatud Microsoft Office’i versioonidele 97-2003. Valdav osa kasutajatest tundis aga, et antud abiline on ülemäära tüütu ja selle vastu vallandus märgatav pahameel. Microsoft muutis esialgu ära abilise vaikimisi staatuse ja Office 2007 versioonist eemaldati see juba täielikult.


Kasutatud allikad:

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Info- ja võrguühiskond